Algemene informatie

Een onderneming beginnen is als het wegrijden met een auto: met een doel voor ogen vooruitgaan, op tijd een versnelling hoger schakelen en vooral: goed op blijven letten. Het A7 Bedrijvencentrum Drachten biedt goede start- en doorstart-mogelijkheden voor ondernemers. De eerste vier (doorgaans spannende) jaren brengen nogal wat onzekerheden met zich mee. Dit bedrijvencentrum biedt zekerheden: betaalbare, vaste huurprijzen, duidelijke afspraken, senior begeleiding. Het A7 Bedrijvencentrum kan veel doen om de kans van slagen te vergroten.

artistimpression

Doelgroep
Jonge ondernemers kunnen een prachtige startplek krijgen in het
centrum. De doelgroep bestaat uit initiatiefrijke mensen, die in een aantal jaren praktijkervaring ideeën hebben opgedaan en deze nu zelfstandig willen exploiteren. Gedacht wordt aan kleine productiebedrijven en serviceverlenende ondernemingen.

Wat kunt u verwachten van het A7 Bedrijvencentrum?
Ondernemers en oud-ondernemers zijn bereid de beginners met raad en daad bij te staan.

Concreet komt dit neer op:
– informatie en advies over de mogelijkheden die jong ondernemerschap biedt
– hulp bij het vinden van een passende financiering
– begeleiding en coaching in de praktijk
– huisvesting.

Representatieve nieuwbouw
Het complex is ontworpen door de Drachtster architect Rein de
Valk en is gesitueerd op een schitterende locatie nabij de A7. Aanvankelijk is gekozen voor 2 gebouwen met elk 5 bedrijfsunits van 125 m2 en een gebouw van twee verdiepingen met 10 kleine kantoorruimtes van 25 m2.
Er bleek echter ook veel belangstelling te zijn voor grotere kantoorruimtes. Daarom is het plan gewijzigd en beschikt het Bedrijvencentrum nu over de volgende ruimtes: 5 bedrijfsunits van ca. 130 m2, 10 kleine kantoren van ca. 30 m2 en 10 grote kantoorruimtes van ca. 125 m2.

De bedrijfsunits en de grote kantoorruimtes kunnen door de huurders
naar eigen inzicht worden ingericht. De kleine kantoren zijn bijna compleet ingericht. Het complex kent een aantal functies waar centraal gebruik van gemaakt kan worden. Zoals afvoer van huishoudelijk afval en papier. Het A7 Bedrijvencentrum is door zijn gunstige ligging gemakkelijk bereikbaar en biedt voldoende parkeerruimte voor huurders en bezoekers.